؛آمار رسمی کرونا در ایران و جهان: ۲ هزار و ۸۹۸ جانباخته در ایران و ۳۸ هزار نفر در جهان / سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۹
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران تازهترین آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا را اعلام کرد و براساس آن در شبانه روز گذشته در ایران ۳ هزار و ۱۱۱ مبتلای جدید شناسایی شده و ۱۴۱ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران به ۴۴ هزار و ۶۰۶ نفر و فوتشدگان به ۲ هزار و ۲۸۹۸ نفر افزایش یافت.
تعداد کل بهبود یافتگان نیز ۱۴هزار و ۶۵۶ نفر اعلام شده است.
روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در ایران ۴۱ هزار و ۴۹۵ مبتلا نفر و فوتشدگان۲ هزار و ۷۵۷ نفر اعلام شده بود.
در ایران طرح فاصلهگذاری اجتماعی که اغلب محدودیتهای تردد و سفر را شامل میشود، تا ۲۰ فروردین تمدید شده است.
همچنین از مردم خواسته شده روز سیزده به در را در خانه بمانند.
براساس آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا از ۷۸۶ هزار نفر گذشته است و تا کنون بیش از ۳۸ هزار نفر بر اثر این ویروس جان باختهاند. در این بین ایالات متحده با نزدیک به ۱۶۵هزار مبتلا، ایتالیا با حدود ۱۰۲هزار مبتلا و اسپانیا با نزدیک به ۸۸هزار مبتلا بیشترین آمار مبتلایان را دارند.
تا کنون نیز ایتالیا با ۱۱هزار و ۵۹۱ مرگ و پس از آن اسپانیا با ۷هزار و ۷۱۶ مرگ بالاتر از چین قرار دارند. چین که به عنوان اولین کشور شیوع این ویروس مطرح است تا کنون ۳هزار و ۳۰۹ مرگ را ثبت کرده است.
اما در ایالات متحده آمار کشته شدگان به بیش از ۳ هزار نفر رسیده است. در اواخر روز دوشنبه کشتی نیروی دریایی ایالات متحده ( یواساناس کامفورت ) در منهتن واقع در ایالت نیویورک مستقر شد. این کشتی دارای هزار تخت بیمارستانی است که برای معالجه بیماران غیر مبتلا به کرونا در نظر گرفته شده تا فضای بیمارستان ها برای بیماران مبتلا به کرونا باز شود.
همچنین یک بیمارستان سیار نیز در پارک مرکزی در شهر نیویورک افتتاح شده و قرار است از امروز سه شنبه بیماران را پذیرش کند. کارشناسان بیماریهای عفونی در ایالات متحده هشدار داده اند که شهرهای کوچکتر شاهد شتاب سریع شیوع این ویروس هستند.
اما در حالی که دنیا با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کند، کمیسیون بهداشت و درمان چین گزارش داد که مرکز شیوع بیماری ووهان از ۲۳ ژانویه تاکنون مورد جدیدی از کووید ۱۹ را ثبت نکرده است و برخی از مناطق خرید در این منطقه دوباره بازگشایی شدهاند. همچنین مقامات چین اعلام کردند که تنها ۲هزار و ۱۶۱ مورد ابتلا به کرونا در این کشور باقی مانده است که بیش از ۷۶هزار نفر نیز بهبود یافتهاند.
بحران کرونا، هشدار بانک جهانی درباره «شوک بی سابقه جهانی» را نیز در پی داشته است و براساس گفته یک اقتصاددان ارشد این ویروس می تواند رشد اقتصادی را متوقف کرده و باعث افزایش فقر شود.
همچنین در ژاپن آمار مبتلایان ۲هزار نفر و شمار فوتی ها ۵۶ نفر گزارش شده است . در پی این آمار شینزو آبه نخست وزیر ژاپن خواستار اعلام وضعیت اضطراری در این کشور است اما وزیر اقتصاد ژاپن هشدار داده که تعطیل شدن شهرهایی مانند توکیو یا اوزاکا می تواند پیامدهای بزرگی برای این کشور داشته باشد.
استرالیا اما از کند شدن سیر شیوع کرونا در این کشور خبر داده و اعلام کرد که سرعت شیوع این ویروس از ۲۵-۳۰ درصد در هفته گذشته به طور میانگین به ۹ درصد در طی سه روز گذشته رسیده است.
بحران کرونا همچنین خسارات مالی بسیاری برای شرکت های هواپیمایی در پی داشته است. خطوط هوایی ایزیجت که یک شرکت معروف پروازهای ارزان قیمت در اروپا محسوب می شود، روز دوشنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی پروازی نخواهد داشت. شرکت هواپیمایی آمریكا نیز گفته است که قصد دارد برای تامین هزینه های خود از جمله حقوق و دستمزد کارکنانش از کمک ۱۲ میلیاردی دولت در طی ۶ ماه آینده استفاده کند. براساس گزارشهای منتشر شده در روز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه شرکت هواپیمایی بریتیش ایرویز هم تمام پروازهای خود را لغو کرده است.