وزارت خارجه ایالات متحده تشریح کرد: دلایل واقعی تلاش رژیم ایران برای لغو تحریمها /سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹
دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر روز دوشنبه ۶ آوریل با انتشار یک گزارهبرگ ضمن اشاره به کارزار نفوذ رژیم جمهوری اسلامی و فعالیتهای اخیر آن رژیم برای رفع تحریمها، به تشریح دلایل ضرورت حفظ و ادامه تحریمهای وضعشده علیه ایران پرداخت.
در آغاز این گزارهبرگ سخنانی که پرزیدنت ترامپ در تاریخ ۲ آوریل ۲۰۲۰ خطاب به اصحاب مطبوعات بیان کرده بود، بازنشر شده است. پرزیدنت ترامپ گفته بود: «من فکر میکنم که [مردم] ایران عاشق آمریکا هستند. من فکر میکنم آنها عاشق آن هستند که آزاد باشند. … آنها عاشق ارزشهای ما هستند. … اگر آنها در زمینه مبارزه با ویروس [کرونا] کمک بخواهند ما بهترین متخصصان پزشکی جهان را در اختیار داریم. ما مایلیم [این پزشکان] را به [ایران] بفرستیم.»
در این گزارهبرگ آمده است: «هدف از کارزار نفوذ خارجی پنهانی و بیسروصدای [رژیم] ایران برای لغو تحریمها آسایش و تندرستی مردم ایران نیست، بلکه هدف از آن تهیه پول برای اقدامات تروریستیاش است.»
این گزارهبرگ سپس گوشهای از هزینههایی که جمهوری اسلامی طی چند سال گذشته صرف اقدامات و اهداف تروریستی کرده است را بیان کرده و میگوید: «در حالی که نظام خدمات بهداشتی و درمانی ایران به شدت از کمبود بودجه رنج میبرد، رژیم از سال ۲۰۱۲ تاکنون بیش از ۱۶ میلیارد دلار را صرف تامین مالی نیروهای نیابتی تروریستی خود در خارج از کشور کرده است. همین امر موجب شد که وزیر بهداشت ایران در ماه ژانویه ۲۰۱۹ در اعتراض به کاهش پیاپی بودجه بخش بهداشت از سمت خود استعفا دهد.»
در ادامه این گزارهبرگ با اشاره به این که «تحریمها مانع از رسیدن کمکها به ایران نمیشوند» تاکید شده است که ایالات متحده مجوزهای گستردهای را برای فروش مواد خوراکی، فراوردههای کشاورزی، دارو، و تجهیزات پزشکی از ایالات متحده به ایران در نظر گرفته است.
وزارت خارجه آمریکا در ادامه این گزارهبرگ با اشاره به اظهارات اخیر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، مبنی بر «ناکامی تحریمهای آمریکا در جلوگیری از تلاشهای [رژیم ایران] برای مبارزه با ویروس کرونا»، تاکید کرده است، اسناد و مدارک رسمی ایران نشان میدهد که شرکتهای دارویی و خدمات بهداشتی ایران توانستهاند از ماه ژانویه کیتهای آزمایش کرونا را وارد آن کشور کنند.
در این مطلب همچنین به موضوعاتی مانند رد پیشنهاد کمکهای بشردوستانه و تجهیزات پزشکی آمریکا از سوی رژیم ایران و نیز اخراج یک تیم پزشکان بدون مرز از ایران، و در عین حال ادامه درخواستهای جمهوری اسلامی برای لغو تحریمها اشاره شده و آمده است: «روشن است که اولویت آنها نه دسترسی به دارو، که دستیابی به پول نقد است.»