آمار رسمی کرونا در ایران و جهان: ۴ هزار و ۵۸۵ جانباخته در ایران و بیش از ۱۱۴ هزار نفر قربانیان سراسر جهان /دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۹
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران تازهترین آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا را اعلام کرد و براساس آن در شبانه روز گذشته در ایران هزار ۶۱۷ مبتلای جدید شناسایی شده و ۱۱۱ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به این ترتیب شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران به ۷۳ هزار و ۳۰۳ نفر و فوتشدگان به ۴ هزار و ۵۸۵ نفر رسید.
تعداد کل بهبود یافتگان نیز به ۴۵ هزار و ۹۸۳ نفر اعلام شده است.
وی افزود: "۳ هزار و ۸۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۲۷۵ هزار و ۴۲۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است".
روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در ایران ۷۱ هزار و ۶۸۶ نفر و جانباختگان ۴ ۴ هزار و ۴۷۴ نفر اعلام شده بود.
امروز همچنین ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران در ستاد مدیریت کرونا در اصفهان گفته است که روند ابتلا و مرگ بر اثر کووید-۱۹ در این استان در ۲۰ روز گذشته سیر نزولی نداشته اما "در بیشتر استانها و در مجموع کشور روند نزولی دارد".
به گفته ایرج حریری "در ۶ استان روند ابتلا به کرونا سیر صعودی تدریجی داشته، در برخی استانها از جمله اصفهان سیر صعودی یا نزولی چشمگیری نداشته و در یک خط صاف حرکت کرده است".
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران نیز در نشست خبری هفتگی خود به مسائل مختلفی اشاره کرده از جمله در خصوص وام صندوق بینالمللی پول گفت که "آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بینالمللی پول را وتو کند، سایر اعضای صندوق هم از اقدام ضد انسانی آمریکا جلوگیری خواهند، ما همیشه حق عضویت خود را به صندوق پرداخت کرده ایم و در همه این سالها هیچ درخواستی هم از صندوق نداشتیم."
وی در خصوص دریافت ۱۲ درصد سود از وام یک میلیونی یارانه بگیران گفت: "در هر حال دولت به دلیل تحریم، کاهش قیمت نفت و هزینه مبارزه با کرونا این میزان از وام را با کمک بانک مرکزی که نرخ سود را از ۱۸ به ۱۲درصد کاهش داد که این پول هم برای دولت نبوده است بلکه در اختیار بانک مرکزی بوده است."
آقای ربیعی همچنین بازگشایی بعضی مشاغل و "سیاست بازگشاییها را مبتنی بر دیدگاه کارشناسی" اعلام کرد.
آمار جهانی کرونا
براساس آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان به بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر و شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ نیز به بیش از ۱۱۴ هزار نفر رسیده است.
ایالات متحده با بیش از ۵۶۰ هزار نفر مبتلا و مرگ بیش از ۲۲ هزار نفر بیشترین آمار مبتلایان و فوتی های کرونا را در جهان دارد. اسپانیا، ایتالیا، و فرانسه پس از آمریکا بیشترین شمار ابتلا را دارند. در اسپانیا تا کنون ابتلای بیش از ۱۶۹ هزار نفر به کووید ۱۹ ثبت شده و بیش از ۱۷هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. در ایتالیا نیز بیش از ۱۵۶ هزار نفر مبتلا هستند و مرگ بیش از ۱۹ هزار نفر گزارش شده است. شمار مرگ به دلیل ابتلا به کرونا در بریتانیا به بیش از ۱۰هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.
اما چین بالاترین شمار روزانه مبتلایان در پنج هفته اخیر را گزارش کرده است. براساس اعلام مقامات این کشور روز یکشنبه ۱۰۸ مورد جدید کرونا در چین ثبت شده است. این در حالی است که آمار رسمی ارائه شده توسط دولت چین، قابل راستیآزمایی و تایید توسط کارشناسان مستقل نیست و از این رو نمیتواند به عنوان آمار معتبر و نهایی تلقی شود.
همچنین در فرانسه امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور، روز دوشنبه هشدار داد که ادامه قرنطینه برای چند هفته دیگر در فرانسه ادامه خواهد داشت. فرانسه روز یکشنبه، تعداد کمتری از تلفات روزانه به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ را گزارش داده بود.
اسپانیا، دیگر کشور اروپایی که با شمار بالای مرگ و ابتلا به کرونا روبرو است، از آمادگی برای بازگشایی بخشهایی از اقتصاد این کشور خبر داده است. این تصمیم دولت اسپانیا پس از کاهش شمار قربانیان طی روزهای اخیر گرفته شده است. با این حال پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، اعلام کرده که «ما همه مایل به بازگشت به خیابانها هستیم. اما آرزوی ما پیروزی بزرگتر در این نبرد است.»
تعداد مبتلایان به کرونا در آلمان نیز به بیش از ۱۲۷هزار نفر رسیده است. شمار مبتلایان روز یکشنبه ۲هزار و ۵۳۷ نفر اعلام شد که این آمار نسبت به روزهای گذشته کاهش یافته است.
اما در پی بحران کرونا و افت شدید قیمت نفت، همچنین جنگ قیمت نفت بین روسیه و عربستان سعودی، اوپک و متحدان او روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه در دهمین نشست فوقالعاده خود، بر سر کاهش تولید روزانه ٩ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکهای در ماههای مه و ژوئن به توافق رسیدند.