انتقاد از نقش سازمان بهداشت جهانی در مقابله با کرونا؛ استرالیا خواهان تحقیق شد /یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹

image.png

وزیر خارجه استرالیا به شدت از عملکرد سازمان بهداشت جهانی در مقابله با کرونا انتقاد کرده است. استرالیا خواستار تحقیق در مورد چندوچون عملکرد سازمان بهداشت شده است. پیش از این ترامپ از عملکرد سازمان مزبور انتقاد کرده بود.

دولت استرالیا خواستار انجام تحقیقات مستقل در مورد چگونگی برخورد با همه‌گیری کرونا در سراسر جهان شده است.

به گزارش اشپیگل، ماریس پین، وزیر خارجه استرالیا در گفت‌وگو با شبکه خبری "ای‌بی‌سی" همچنین به طور مشخص خواستار بررسی عملکرد سازمان بهداشت جهانی در این رابطه شده است.

افزون بر این او خواسته است که در مورد مدیریت بحران توسط دولت چین در ابتدای گسترش ویروس کووید ۱۹ تحقیقاتی انجام گیرد.

دولت استرالیا خواهان دسترسی به جزئيات بیشتری در این موارد است: منشاء ویروس، چگونگی برخورد با این پاندمی (همه‌گیری جهانی) و میزان شفافیت در ارائه اطلاعات مربوط به آن.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به‌تازگی سازمان بهداشت جهانی را به "سوء مدیریت" در رویارویی با بحران کرونا متهم کرد و گفت، کمک مالی آمریکا به این سازمان قطع خواهد شد.

وزیر خارجه استرالیا گفت، استرالیا نگرانی‌هایی دارد و به همین دلیل "مطمئن نیست" که سازمان بهداشت جهانی قادر به انجام چنین تحقیقاتی باشد.

ترامپ دولت چین را نیز متهم کرد که در مورد ابعاد واقعی بحران در ابتدای گسترش آلودگی به این ویروس "پنهان‌کاری" کرده است. او شامگاه شنبه (۱۸ آوریل) در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت که جلوگیری از نشر این ویروس در چین وجود داشته، "اما چنین امری انجام نشد و به همین خاطر امروز تمام دنیا در رنج است."

سرپیچی استرالیا از رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی

گرگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا گفته است، دلیل این که استرالیا موفق شد جلو شیوع ویروس را بگیرد این بود که به طور کامل از دستورات سازمان بهداشت جهانی پیروی نکرد.

استرالیا از نخستین کشورهایی بود که بعد از شیوع کرونا ممنوعیت‌های مسافرتی را در مورد مسافران چین اعمال کرد.

به گفته هانت، رویکرد استرالیا هرچند با انتقاد "شدید" سازمان بهداشت جهانی مواجه شد اما به استرالیا کمک زیادی کرد. او عملکرد این سازمان در مبارزه با بیماری‌های فلج اطفال، سرخک و مالاریا را خوب توصیف کرد، اما در عین حال گفت، عملکرد سازمان بهداشت جهانی در مواجهه با پاندمی کرونا "به جهان کمکی نکرد."

پاسخ سازمان بهداشت جهانی

سازمان بهداشت جهانی در مواضعی که قرار است در نشست ویدئویی روز یکشنبه وزرای بهداشت کشورهای گروه ۲۰ اعلام شود در پاسخ به این انتقادها دولت‌های جهان را به "اهمال شدید در پیشگیری از پاندمی کرونا" متهم کرده است.

این سازمان خواستار سرمایه‌گذاری بیش‌تر در این زمینه شده و بر نقش رهبری‌کننده خود در مبارزه با بیماری‌های عفونی تأکید کرده است.

اشپیگل می‌گوید، در اعلام موضع ۱۶صفحه‌ای این سازمان که نسخه‌ای از آن به دست این رسانه رسیده اکثر کشورهای جهان به آمادگی "بد تا متوسط" در مواجهه با این اپیدمی متهم شده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید، تنها یک‌سوم از کشورها می‌توانند شروع آلودگی را تشخیص و به آن واکنش نشان دهند و حتی سیستم‌های پیشرفته بهداشتی نیز با "ظرفیت‌های محدود" در این زمینه کارایی‌های اساسی نشان داده‌اند. همچنین کشورهای فقیر با سیستم‌های ضعیف بهداشتی خود "به‌شدت" در برابر کرونا آسیب‌پذیر خواهند بود.

Hello World!