آمار رسمی کرونا در ایران و جهان /شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

image.png

بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی دولت ایران در روز ششم اردیبهشت ۱۳۹۹، طی بیست و چهار ساعت گذشته ۷۶ نفر دیگر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.

بر اساس گفته های کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران با فوت ۷۶ نفر در شبانه روز گذشته مجموع ایرانیانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند به ۵ هزار و ۶۵۰ نفر رسیده است.

به گفته این مقام دولتی ۳ هزار و ۹۶ ایرانی دیگر هم در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

بر اساس اعلام رسمی دولت، تاکنون ۸۹ هزار و ۳۲۸ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و بیشتر از ۶۸ هزار مبتلا هم بهبودی یافته اند.

دولت ایران روز اول اسفند ساعاتی مانده به رای گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی از رسما از ورود ویروس کرونا به کشور و شیوع آن از مبدا شهر قم خبر داد.

در حال حاضر مراکز و اماکن مذهبی، مدارس و دانشگاه ها در ایران تعطیل است و نماز جمعه هم برگزار نمی شود اما به درخواست ستاد ملی مبارزه با کرونا که به ریاست حسن روحانی، رئیس جمهور ایران تشکیل می شود، کسب و کار شهروندان و فعالیت اداره‌های دولتی به صورت عادی در جریان است.

دولت ایران اعلام کرده که توان مالی مواجهه با پیامدهای اقتصادی تعطیلی مشاغل برای مبارزه با ویروس کرونا را ندارد.

دولت از شهروندان خواسته تا فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی را رعایت کنند اما به دلیل از سرگیری فعالیت های عادی، این کار در عمل به صورت موثر انجام نمی شود.

متخصصان بهداشتی هشدار داده اند که در صورت ادامه این وضعیت و با توجه با شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران، ممکن است وضعیت بحرانی شود.

مقام های وزارت بهداشت ایران درباره آمار شیوع بیماری در این کشور اظهارات متناقضی دارند.

محمدمهدی گویا، رئيس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، گفته است که در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی،‌ تهران و استان فارس " شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا هستیم" اما ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت گفته است که "روند نزولی بیماری در اغلب استان های ایران قابل مشاهده است".

ایران اعلام کرده است که آمار ابتلا به ویروس کرونا را به تفکیک شهرهای کشور اعلام نخواهد کرد اما مقام های استانی در خوزستان و زنجان در روزهای اخیر از افزایش مراجعان شهروندان به مراکز درمانی به علت ابتلا به کرونا خبر داده اند.

ایرج حریرچی که بر خلاف رئیس مرکز بیماری های واگیردار وزارت بهداشت از کنترل ویروس کرونا در ایران خبر داده است، یکی از اولین مقام های ایرانی است که به ویروس کرونا مبتلا شد.

و اسفند سال گذشته خورشیدی پس از حضور در یک کنفرانس خبری با حضور سخنگوی دولت در حالی که به وضوح آثار بیماری در چهره‌اش نمایان بود، اعلام کرد که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده است.

آقای حریرچی در آن کنفرانس خبری از وجود مخالفت‌هایی با قرنطینه شدن شهر قم خبر داد که به گفته مقام های رسمی ویروس کرونا از آن به کل ایران سرایت کرد.

از زمان شیوع ویروس کرونا دیدارها و برنامه های عمومی آیت الله علی خامنه ای متوقف شده و جلسات مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم برگزار نشده است.

تعطیلی مراکز مذهبی قرار است تا هفته آینده ادامه داشته باشد اما پیش از نیمه اردیبهشت، دولت درباره ادامه تعطیلی یا بازگشایی آن تصمیم گیری کند.

آمار جهانی کرونا

آمریکا با ۵۱ هزار کشته بیشترین قربانی را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در جهان دارد. ایتالیا، اسپانیا و فرانسه به ترتیب بعد از آمریکا بیشترین قربانی را دارند. ایران در ردهبندی کرونا در جهان در جایگاه هفتم قرار گرفته است.

شیوع ویروس کرونا در جهان کاهش پیدا نکرده است. دولت‌ها با مشوق​‌های مالی به مردم یاری رساندند. پرواز هواپیماها متوقف، شهرها تعطیل و بیش از نیمی از مردم جهان در قرنطینه​ به سر می​​برند.

صندوق بین‌​المللی پول درباره "رکود بزرگ" و سازمان ملل پیرامون دو برابر شدن آمار گرسنگان جهان هشدار داده است.

طبق تازه‌​ترین داده​ های دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور آمریکا شمار بیماران کرونا در سطح جهان به دو میلیون و ۷۹۰ هزار نفر رسیده است. بیش از ۱۹۵ هزار و ۹۲۰ نفر در جهان بر اثرکرونا جان باختند.

نتایج بررسی داده‌​های دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌​دهد که دو سوم قربانیان کرونا در اروپا هستند. آمریکا با ۵۱ هزار نفر کشته بیشترین قربانی در جهان را ثبت کرده است. طبق تازه​‌ترین آمار دانشگاه هاپکنیز بیش از ۸۹۰ هزار نفر در این کشور به کووید ۱۹ ابتلا یافتند.

اسپانیا با ۲۱۹ هزار مبتلا به کووید ۱۹ در جایگاه دوم بعد از آمریکا قرار گرفته است. اما تعداد کشته‌شدگان در این کشور در قیاس با روزهای گذشته به نصف تقلیل یافته است. تاکنون۲۲ هزار و ۲۴ نفر در اسپانیا بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ فوت کردهاند. ایتالیا اگرچه سومین جایگاه را به لحاظ تعداد ابتلا به کرونا دارد اما تعداد جانباختگان این کشور با ۲۶ هزار نفر بعد از آمریکا جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.

در فرانسه ۱۵۹ هزار نفر به ویروس کرونا ابتلا یافتند و ۲۲ هزار و ۲۷۸ نفر فوت کردند.

در آلمان ۱۵۴ هزار و ۵۴۴ نفر به ویروس کرونا ابتلا یافتند.

طبق تازه‌ترین آماری که دانشگاه جانز هاپکینز درباره آلمان منتشر کرده ۱۵۴ هزار و ۳۸۳ مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور شناسایی شده است و تا کنون ۵۷۲۳ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ترکیه و ایران بیشترین قربانی و ابتلا به کرونا در منطقه

ترکیه با ۱۰۴ هزار نفر موارد مثبت ثبت شده به کرونا بیشترین قربانی را در منطقه دارد. ۲۶۰۰ نفر در این کشور بر اثر بیماری کووید ۱۹ فوت کردند.

در ایران نیز تا کنون مجموعا ۸۸ هزار و ۱۹۴ مورد ابتلا به این ویروس شناسایی شده است. شمار قربانیان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در ایران به ۵۵۷۴ نفر رسیده و تا کنون ۶۶ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

وضعیت ۳۱۲۱ نفر از مبتلایان اما همچنین وخیم است و آنان تحت مراقب قرار دارند.

بنا بر اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی وضعیت در ایران هنوز عادی به شمار نمی‌رود.

چین که زمانی کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان بوده است اکنون جایگاه نهم را به لحاظ تعداد ابتلا به ویروس کرونا دارد. ۴۶۳۹ نفر در این کشور بر اثر بیماری کرونا فوت کردهاند.

اقدامات آمریکا و اروپا برای مهار بحران کرونا

برای مهار بحران کرونا در چند روز گذشته دولت​‌ها دست به اقداماتی ویژه زدند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه پنجم اردیبهشت بسته حمایت مالی ۴۸۴ میلیارد دلاری را امضا کرد. این مشوق مالی در درجه اول برای حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط تصویب شده است.

سران کشورهای اتحادیه اروپا هم در یک اجلاس ویدیویی چهار ساعته بر سر بسته اقتصادی۵۴۰ میلیارد یورویی برای کمک به شرکت‌ها و کشورهای زیان‌دیده از پیامدهای کرونا توافق کردند.

Hello World!