«هکرهای ایرانی به شرکت داروسازی گیلیاد حمله کرده‌اند» /شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

image.png

"هکرهای ایرانی وابسته به حکومت" به تلاش برای دستبرد اطلاعاتی از شرکت گیلیاد متهم شدند. این شرکت در زمینه تولید داروی ضد بیماری کووید-۱۹ به موفقیت‌هایی دست یافته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی تلاش کرده‌اند، اطلاعات شرکت داروسازی آمریکایی گیلیاد را به‌سرقت ببرند.

این خبرگزاری منابع خود را "آرشیو وب‌های در دسترس عموم" و سه محقق امنیت سایبری اعلام کرده است.

شرکت گیلیاد یکی از شرکت‌های معتبر است که در زمینه ویروس کرونا (سارس‌کوو-۲) تحقیق می‌کند و به نتایج خوبی هم دست یافته است.

چندی پیش بیمارستانی در شیکاگو اعلام کرد که با استفاده از داروی رمدسیویر که توسط گیلیاد تولید شده، سرعت بهبود بیماران مبتلا به کووید-۱۹ (بیماری ناشی از کرونا) افزایش چشمگیری یافته است.

سخنگوی گیلیاد با استناد به سیاست شرکت مبنی بر عدم بحث در مورد مسائل مربوط به امنیت سایبری، از اظهارنظر در باره حمله‌های اینترنتی خودداری کرده است.

رویترز نتوانست دریابد که آیا تلاش هکرها موفقیت‌آمیز بوده است یا نه.

ژورنالیست‌های تقلبی

خبرگزاری آمریکایی نوشته است که در یک مورد، در ماه آوریل یک صفحه جعلی ورود به سیستم ایمیل که برای سرقت رمزهای عبور طراحی شده بود، برای یک مدیر ارشد گیلیاد ارسال شده است.

کپی این صفحه در یک وب‌سایت ویژه اسکن آدرس‌های اینترنتی مخرب بایگانی شده است.

معلوم نیست که آیا این حمله موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

اهاد زایدنبرگ، محقق اطلاعاتی ارشد شرکت اینترنتی "سایبر اسکای" در اسراییل کشف کرده است که نامه به مدیر ارشد گیلیاد بخشی از فعالیت "هکرهای ایرانی" بوده است که در ایمیل‌هایشان خود را ژورنالیست معرفی کرده‌اند.

زایدنبرگ فعالیت‌های هکرهای ایرانی را رصد می‌کند و یکی از افرادی بوده که در تحقیقات حمله سایبری به گیلیاد شرکت داشته است.

در گزارش رویترز آمده است که علاوه بر کارشناس اسراییلی، دو پژوهشگر امنیت اینترنتی که مجاز نیستند نامشان را اعلام کنند، هکرها را ردیابی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که ایرانی هستند.

نماینده ایران در سازمان ملل این اتهام رد کرده و گفته است که فعالیت‌های سایبری جمهوری اسلامی جنبه دفاعی دارد و "ایران حمله‌های سایبری انجام نمی‌دهد".

علاقه هکرها به اطلاعات در باره کرونا

تلاش هکرها برای دستیبابی به اطلاعات شرکت گیلیاد نشان می‌دهد که جاسوسان فضای مجازی در سراسر جهان برای جمع‌آوری اطلاعات در باره ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن تلاش می‌کنند.

تا روز شنبه، ۲۰ اریبهشت (نهم مه) نزدیک به چهار میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس سارس‌کوو-۲ مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۷۵ هزار نفر بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باخته‌اند.

دولت‌های ایالات متحده و بریتانیا چند روز پیش هشدار دادند كه هكرهای تحت حمایت دولت‌ها در حال حمله به شركت‌های داروسازی و موسسه‌های پژوهشی در زمینه کرونا هستند.

رویترز اوایل آوریل هم گزارشی از تلاش "هکرهایی مرتبط با ایران" برای دستیابی به اطلاعات سازمان بهداشت جهانی منتشر کرد.

دولت ایران آن زمان هم این اتهام را رد کرد و آن را اقدامی برای فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی خواند.

Hello World!