چهل و یک سال از اعدام حبیب القانیان رهبر جامعه یهودیان ایران به فرمان رژیم می گذرد /دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
زنده نام حبیب القانیان، رهبر جامعه یهودیان ایرانی، یکی از نخستین قربانیان جنایات روح الله خمینی پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران بود که این روزها چهل و یک سال از جان باختن او می گذرد. حبیب القانیان یکی از برجسته ترین کارآفرینان ایران، در دورانی بود که کشور وارد مرحله نوسازی و تحول گسترده گردیده بود و می خواست پله های پیشرفت را هرچه زودتر طی کند و در ردیف ممالک مترقی و پیشرفته جهان قرار گیرد.
ولی رژیم خمینی که می خواست از طریق اعدام یا تیرباران افراد مشهور و سیاستمداران عمده، به ایجاد ترس و وحشت در سراسر جامعه بپردازد، حبیب القانیان را در ردیف قربانیان این سیاست قرارداد و دستور بازداشت و محاکمه او را صادر کرد و به صادق خلخالی که رئیس دادگاه انقلاب بود دستور داد او را به مرگ محکوم کند.
اعدام حبیب القانیان، همانند دیگر قربانیان حکومت انقلابی، ساعاتی پس از صدور حکم اجرا شد تا کسی فرصت اعتراض نداشته باشد.
حبیب القانیان پایه گذار دو صنعت آلومینیوم و پلاستیک در ایران بود. او همچنین ماشین الات تازه ای وارد ایران کرد که شیوه تولید را بکلی دگرگون ساخت. القانیان همچنین یکی از پیشگامان اعطای حقوق مساوی و امکانات رفاهی به کارگران و کارمندان خود بود که این امر، در آن زمان یک تحول انقلابی محسوب می شد.
حبیب القانیان کارآفرینی بود که موفقیت بازرگانی خود را مدیون وفاداری کارگران و کارمندان خود می دانست و همگان او را دوست داشتند.
حبیب القانیان سه جرم عمده داشت: او یهودی بود، توانسته بود در عالم بازرگانی موفق شود و اموال زیاد داشت، و همچنین به اسرائیل رفت و آمد کرده بود. از دیدگاه رژیم، او می توانست یکی از بهترین قربانیان باشد. اتهام جاسوسی نیز، از جمله ادعاهای رنگ بخته رژیم علیه مخالفان و یا محکومین به مجازات بود، که هنوز هم همچنان مورد استفاده حکومت قرار دارد.
نام این رهبر جامعه یهودیان ایران، سال گذشته پس از آن بر سر زبان ها افتاد که ساختمان ۲۱ طبقه پلاسکو در تهران، که توسط بنیاد مستضعفین تصاحب شد، دچار آتش سوری گردید و به علت بی تجربگی بنیاد در رسیدگی به این ساختمان، به کلی فرو ریخت. اکنون بنیاد مستضعفین بدون اجازه شهرداری و بی آن که همه قواعد ایمنی را رعایت کرده باشد، به ساخت دوباره این ساختمان مشغول است.