پومپئو می‌گوید چین، ایران و روسیه در مورد کرونا «اطلاعات نادرست می‌دهند» /چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹

image.png

چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹

وزیر خارجه ایالات متحده، بار دیگر چین و ایران، همچنین روسیه را هدف انتقادهای خود قرار داده و می‌گوید این کشورها در مورد شیوع ویروس کرونا «به کارزار ارائه اطلاعات نادرست ادامه می‌دهند».

مایک پومپئو، پنجم فروردین، در مصاحبه‌ای با برنامه رادیویی «واشینگتن واچ» پکن را متهم به «پنهان‌کاری» در زمینه ارائه اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرد و گفت جمهوری خلق چین «هزاران زندگی را به خطر انداخته است».

پومپئو می‌گوید «نگرانی من این است که حزب کمونیست چین با پنهان‌کاری و ارائه اطلاعات نادرست، همچنان جلوی دسترسی جهان به خبرهای مورد نیاز را می‌گیرد؛ اطلاعات و اخباری که برای جلوگیری از رخدادی شبیه این و یا افزایش موارد ابتلا ضروری‌ست».

او همچنین ایران و روسیه را نیز هدف انتقادها و اتهام‌های مشابهی قرار داد: «کارزار اطلاعات نادرست از سوی روسیه و ایران، به‌مانند چین، همچنان ادامه دارد».

وزیر خارجه آمریکا همچنین به اظهارات تازه مقام‌های چینی در مورد اینکه ایتالیا یا ارتش آمریکا «مبدا شیوع ویروس» است، واکنش نشان داده: «همه کار می‌کنند تا رفع مسئولیت کنند».

در جریان افزایش حملات لفظی آمریکا و چین به یکدیگر، در بازه‌ای از زمان یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفت بعید نیست یکی از نظامیان آمریکایی در ماه اکتبر ناقل این ویروس به چین بوده است.

مشابه این اظهارات، همچنان بدون مدرک و سند، از سوی رهبر جمهوری اسلامی مطرح شده که آمریکا را متهم به «تولید ویروس» کرده است. البته علی خامنه‌ای در سخنرانی خود در مورد کرونا به «جن و انس» هم اشاره کرده است. اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در میان شهروندان ایران نیز با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شده‌است.

اشاره آقای پومپئو به موضوع ایتالیا، ظاهرا مربوط به ادعای اخیرا مطرح‌شده در «شبکه تلویزیونی گلوبال» دولت چین باز می‌گردد که مدعی شده ایتالیا «ممکن است مبدا شیوع ویروس باشد».

این ادعا، اشاره‌ای به اظهارات یک دکتر ایتالیایی در گفت‌وگو با ان‌پی‌آر دارد که می‌گوید زمانی در اواخر سال جاری شنیده‌است مواردی از سینه‌پهلوی شدید و عجیب در شمال ایتالیا بین سالخوردگان شایع شده‌است.

این خود در حالی‌ست که روزنامه هنگ‌کنگی «ساوث چاینا مورنینگ پست» اخیرا در گزارشی گفته به داده‌هایی دست یافته که نشان می‌دهد موارد اولیه ویروس کرونای جدید در چین به ماه نوامبر، یعنی هفته‌ها پیش از تائید آن توسط دولت مرکزی در پکن، باز می‌گردد.

Hello World!