احتمال تجدید نظر آمریکا در تحریمها علیه ایران به علت کرونا /چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۹
مایک پمپئو احتمال تجدید نظر در تحریماین کشور علیه ایران را در رابطه با کرونا منتفی نمیداند. به گفته او احتمال دارد، آمریکا در امر مقابله با بیماری کرونا از تحریمهای ایران و برخی دیگر از کشورها موقتا صرفنظر کند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا از احتمال تجدید نظر در تحریمهای اقتصادی ایران و کشورهای دیگر سخن گفت.
پمپئو اعلام کرد که برای مقابله با شیوع بیماری کرونا این احتمال وجود دارد که دنبال کردن سیاست تحریمها برای مدتی لغو شود. وزیر امور خارجه آمریکا اما طرح و برنامه مشخصی در این رابطه ارائه نکرد.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از واشنگتن به اظهارات اخیر مایک پمپئو درباره سیاستهای تحریمی دولت آمریکا پرداخته است.
در این گزارش آمده است که سخنان مایک پمپئو واکنش به انتقادهای شدیدی بوده است که از سوی دبیرکل سازمان ملل مطرح شده است.
آنتونیو گوترش در ارتباط با شیوع بیماری کرونا از سیاست تحریمهای آمریکا علیه ایران و دیگر کشورها انتقاد کرده بود. پمپئو در واکنش به این انتقادها گفت که تحریمهای آمریکا علیه ایران شامل عرضه کالاهای انساندوستانه نمیشود.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که سیاست تحریمی آمریکا پس از خروج این کشور از توافق هستهای با ایران با هدف محدود کردن فعالیتهای اتمی آن کشور وضع شده است.
خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که تحریمهای آمریکا عملا مانع از آن شده که شرکتهای بینالمللی بتوانند کالاهای اساسی مورد نیاز ایران را به این کشور صادر کنند.
احتمال تجدید نظر
مایک پمپئو در پاسخ به پرسش خبرنگاران که پرسیده بودند آیا احتمال تجدید نظر آمریکا در سیاست تحریمی خود علیه ایران وجود دارد، گفت: «ما همه سیاستهای خود را به طور مرتب مورد ارزیابی قرار میدهیم. پاسخ این پرسش که آیا ما درباره تجدید نظر در این سیاست فکر خواهیم کرد یا نه، این است: البته.»
یکی از خبرنگاران درباره موج جدید تحریمهای ایران از سوی آمریکا پرسیده بود. وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش به گفتن این نکته بسنده کرد که تحریمهای آمریکا هرگز عرضه کالاهای پزشکی و انساندوستانه را شامل نمیشود.
در گزارش خبرگزاری رویترز به سیاست "فشار حداکثری" آمریکا علیه ایران اشاره شده است. هدف از اعمال این سیاست وادار ساختن جمهوری اسلامی به "کاهش فعالیتهای اتمی، تجدید نظر در برنامه موشکی آن کشور و همچنین پایان دادن به فعالیتهای بیثباتکننده در منطقه" اعلام شده است.
پس از خروج آمریکا از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان در همراهی با دو کشور روسیه و چین برای حفظ برجام تلاش میکنند.