آمار رسمی مرگ مبتلایان به کرونا در ایران ۲۰۷۷نفر؛ وضع ممنوعیت‌های تازه /چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹

چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹

قامات جمهوری اسلامی تا چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹، مرگ ۲۰۷۷ نفر را به طور رسمی اعلام کردند. تعداد کل مبتلایان هم به ۲۷ هزار و ۱۷ نفر رسید.

عداد کل بهبود یافتگان نیز ۹۶۲۵ نفر اعلام شده است، حدود یک‌سوم کل مبتلایان.

سخنگوی وزارت بهداشت امروز اعلام کرد که تاکنون ۴۳ تن از کادر بهداشتی درمانی ایران در راه مقابله با ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته آقای جهانپور، "تا صبح امروز بیش از ۴۷ میلیون نفر در غربالگری کرونا و طرح بسیج ملی مقابله با کرونا مشارکت کرده‌اند"‌.

وضع محدودیت‌های رفت و آمد در ایران

همزمان با ابلاغ حسن روحانی، رئیس جمهوری، محدودیت‌هایی تازه برای شهروندان وضع شد.

علی ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرد "سفرهای جدید و خروج از شهرها ممنوع است. این که چه کسانی برای چه کارهایی می توانند از شهرهایشان خارج شود آیین نامه آن در وزارت کشور تصویب و ابلاغ خواهد شد".

دولت می‌گوید تخلف از این دستورها تبعات قضایی خواهد داشت که قوه قضائیه مجازات آن را تعیین خواهد کرد.

حسن روحانی در جلسه امروز هیأت دولت از مردم خواست تا از فردا برای سخت‌گیری بیشتر آماده شوند و اضافه کرد "تصمیمات برای مردم سخت خواهد بود و ممکن است پارک ها و بوستان‌ها بسته شود و سیزده بدر مانند سال های قبل نباشد، مردم باید به شرایط سخت‌تر قناعت کنند زیرا چاره ای جز این نداریم و حفظ جان مردم برای ما بسیار مهم است".

ما در اقدامی تازه، روز گذشته، جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی برای مراقبت از بیماران در منزل، سامانه تلفنی ۱۲۳ را راه اندازی کرد. هدف از راه‌اندازی این سامانه و مراقبت از راه دور این است که برای خودمراقبتی و پایش بیماران دارای علایم خفیف یا حتی بدون علامت کرونا، شهروندان بتوانند با پزشکان و مراقبان سلامت در تماس باشند.

نابر اعلام وزارت بهداشت، "۸۰ درصد افراد جان باخته بر اثر کرونا بالای ۶۰ سال بوده یا حداقل یکی از بیماری‌های زمینه‌ای را داشته‌اند". همچنین، حدود ۶۸ درصد درگذشتگان "بالای ۶۰ سال" و میانگین سنی افراد فوت شده ۶۴ و مبتلایان حدود ۵۹ سال بوده است.

سرنخ‌های جدید درباره منشاء بیماری در یران

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره منشاء پخش ویروس جدید کرونا در ایران گفت "بر اساس مطالعات انجام شده، این بیماری در قم واضحا و مشخصا در ارتباط با چینی‌هایی بود که در این استان بودند؛ تعدادی کارگر چینی که در بهمن ماه رفت و آمد داشتند و همچنین یک سری دانشجو که در قم بودند".

به گفته آقای رئیسی، بر اساس مطالعات تیم اپیدمیولوژی، "ابتدا احتمال می دادیم منشاء اولیه بیماری از قم بوده که به جاهای دیگر نیز سرایت کرده است. اما اکنون این احتمال را هم می‌دهیم که منشاء در دو نقطه بوده؛ هم در قم و هم گیلان".

با این حال او تاکید کرد که "تاکید می‌کنم که در ارتباط با گیلان هنوز اطلاعات‌مان کامل نیست و در این زمینه به سر نخ‌هایی رسیدیم که تعدادی از دانشجویان ساکن ووهان، قبل از قرنطینه ووهان به استان گیلان بازگشته‌اند و این احتمال در این مورد وجود دارد".

Hello World!